Валюта

Мої статті [41]

Категорії розділу

Мої статті [41]

Вхід на сайт

Пошук

годинник

пензлі світу

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Понеділок, 08.07.2024, 00:18
Вітаю Вас Гість | RSS
Сайт історика Данівської ЗОШ І-ІІІст
Головна | Реєстрація | Вхід
Каталог статей


Головна » Статті

Всього матеріалів в каталозі: 41
Показано матеріалів: 1-10
Сторінки: 1 2 3 4 5 »

Сайт Національного музею історії України

Клацніть посилання http://www.nmiu.com.ua/ для відкриття гіперпосилання.

 

Сайт Українського інституту національної пам’яті

Клацніть посилання http://www.memory.gov.ua/ для відкриття гіперпосилання.

 

 

Мої статті | Переглядів: 184 | Додав: історик | Дата: 03.04.2020 | Коментарі (0)

родинне дерево

Мої статті | Переглядів: 214 | Додав: історик | Дата: 03.04.2020 | Коментарі (0)

Горохлянки

Мої статті | Переглядів: 206 | Додав: історик | Дата: 15.10.2019 | Коментарі (0)

Українські напої: квас, сита, сиривець

Мої статті | Переглядів: 215 | Додав: історик | Дата: 15.10.2019 | Коментарі (0)

Традиційна страва: годзя, ковбик , чепець з гречаною кашою , кров'янка

Мої статті | Переглядів: 217 | Додав: історик | Дата: 15.10.2019 | Коментарі (0)

Смачний опис страв М.В.Гоголем

Мої статті | Переглядів: 213 | Додав: історик | Дата: 02.10.2019 | Коментарі (0)

мачанка, ябчанка,

Мої статті | Переглядів: 223 | Додав: історик | Дата: 29.09.2019 | Коментарі (0)

 Пов’язане зображення                    

Мої статті | Переглядів: 213 | Додав: історик | Дата: 29.09.2019 | Коментарі (0)

Давня українська кухня (Флодні, Пожоні Кіфлі, Медовуха)

Мої статті | Переглядів: 235 | Додав: історик | Дата: 29.09.2019 | Коментарі (0)

Народна кухня — це така ж культурна спадщина українського народу, як мова, література чи мистецтво. Українська кухня складалася протягом віків і з давніх часів відрізнялася різноманітністю страв, високими смаковими і поживними якостями.

Літописи та інші писемні пам’ятки, а також археологічні розкопки, свідчать про багатство і різноманітність їжі, що споживало населення Середньої Наддніпрянщини в період Київської Русі. Крім продуктів переробки зерна і різних овочів, до складу їжі входило м’ясо свійських тварин (свиней, овець, кіз, корів, телят) і птиці (курей, гусей, качок, голубів, тетеревів і рябчиків). З диких звірів найчастіше вживали для харчування диких свиней (вепрів), зайців. З городніх овочів використовували свіжу й квашену капусту, буряки, редьку, моркву, огірки, гарбузи. Це був початковий період формування української національної кухні.

Мої статті | Переглядів: 292 | Додав: історик | Дата: 29.09.2019 | Коментарі (0)


Copyright MyCorp © 2024