Валюта

Мої статті [41]

Категорії розділу

Мої статті [41]

Вхід на сайт

Пошук

годинник

пензлі світу

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Неділя, 06.10.2024, 03:44
Вітаю Вас Гість | RSS
Сайт історика Данівської ЗОШ І-ІІІст
Головна | Реєстрація | Вхід
Каталог статей


Головна » Статті » Мої статті

Давня українська кухня (4)

Бігос і фляки

Результат пошуку зображень за запитом "бігос страва"

У багатьох регіонах історично прижилися польські страви. На Вінниччині готують бігос – другу страву з тушкованої кислої капусти з м'ясом і грибами. Причому м'ясо має бути різне, як на солянку: і свинина, і яловичина, і копченості, і ковбаски – чим більше, тим краще. 

Ще один польський гостинець – фляки

Результат пошуку зображень за запитом "Фляки страва"

Фляки– суп з яловичого рубця, який приправляють коренями, сиром і спеціями. Також ця страва популярна в Галичині.

 Шарпанина.

Результат пошуку зображень за запитом "шарпанина страва"

Спочатку готували уху, а потім в рибну юшку додавали борошно, масло, яйця і замішували тісто. Додавали шматочки риби і запікали. Схоже на рибний пиріг, але він набагато ситніший і ароматніший. Про цю страву, до речі, писав український письменник Іван Котляревський у своїх творах.

Гамола – це неймовірно смачна українська страва.

Результат пошуку зображень за запитом "гамола страва з яблук"

Для її приготування запікали яблука, витягали з них м’яке пюре, змішували з борошном і вівсянкою і запікали у вигляді оладок. Вони виходять хрусткі зовні і м’які всередині. Це один з прекрасних варіантів сніданку в сезон яблук.

Збитень

Збитень – це давньослов’янський напій, який був відомий і користувався великою народною любов’ю задовго до появи на наших теренах чаю. Цьому напою не менше тисячі років.

Роблять збитні на основі меду з додаванням різних прянощів і трав’яних зборів. Напій вважають вітамінним, здатним надавати тонізуючий і лікувальний ефект при багатьох захворюваннях. Він буває алкогольним і безалкогольним, його можна пити як гарячим, так і холодним

Крученики

Крученики або завиванці – це українська національна страва, яку можна повсюдно зустріти на території Закарпатського регіону. 

Крученики являють собою різновид рулету з овочевою начинкою, туго обкручений шаром м’яса або риби. Для приготування страви використовують невелику кількість інгредієнтів, але смак має чудовий. У якості начинки можна використовувати все, що завгодно: як гриби, так і, наприклад, чорнослив. 

Категорія: Мої статті | Додав: історик (29.09.2019)
Переглядів: 303 | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024