Валюта

Мої статті [41]

Категорії розділу

Мої статті [41]

Вхід на сайт

Пошук

годинник

пензлі світу

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Неділя, 06.10.2024, 03:46
Вітаю Вас Гість | RSS
Сайт історика Данівської ЗОШ І-ІІІст
Головна | Реєстрація | Вхід
Каталог статей


Головна » Статті » Мої статті

Давня українська кухня (8)

Горохлянки

Результат пошуку зображень за запитом "страва горохляники"

Горохляники (горохв'яники, хоми, горохові млинці) — досить поширена страва. 

Горох розварювали, розтирали кописткою, доки не утворювалася однорідна пюреподібна маса, злегка охолоджували і додавали 2-3 ложки пшеничного або житнього борошна.Смажили на добре розігрітій сковороді — у піст на олії, у м'ясоїд на смальці. Їли зі шкварками, товченим часником, олією, сметаною. З 50-х років горохляники почали виходити з ужитку.

Категорія: Мої статті | Додав: історик (15.10.2019)
Переглядів: 212 | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024